ایران دریلینگ: با افتتاح فاز ١٢ پارسجنوبی ١٦ درصد (نسبت به ارقام سال ٩١) به تولید گاز کشور اضافه میشود. به گزارش ایران دریلینگ و به نقل از سایت شانا، بعداز گذشت هشت سال، سرانجام فاز ١٢ پارسجنوبی که ایرانیترین پروژه صنعتی کشور نام گرفته و در حال حاضر ١٠ درصد از گاز مصرفی کشور را تولید میکند؛ هفته آینده به صورت رسمی افتتاح میشود. فاز ١٢ پارسجنوبی معادل سه فاز استاندارد است که با افتتاح آن روزانه ٣ هزار میلیون فوت مکعب گاز ترش استخراج و شیرین میشود. ضمن اینکه روزانه ١٢٠ هزار بشکه میعانات گازی (معادل بیش از ٣٤ میلیون بشکه در سال) و ٧٥٠ تن گوگرد جامد گرانول شده تولید میشود. به این ترتیب بیش از ٢٢ درصد به میزان تولید میعانات گازی و بیش از ١٦ درصد به میزان تولید گاز کشور (به نسبت ارقام سال ١٣٩١) اضافه خواهد شد.
براساس قرارداد منعقد شده که به صورت بیعمتقابل در سال ١٣٨٤ نهایی شد، سهم ساخت داخل در اجرای این پروژه باید ٥١ درصد باشد که اکنون با به کارگیری توان متخصصان ایران این میزان به بیش از ٦٦ درصد رسیده است. بیشترین مشارکت ایرانی در بخش تاسیسات فراساحل با ١٠٠ درصد واگذاری به پیمانکاران ایرانی و در بخش خشکی (پالایشگاهی) نیز ٧٤ درصد کار به بخش داخلی واگذار شده است. با توجه به این که فاز ١٢ از جمله اولویتهای نخست وزارت نفت برای بهرهبرداری بود؛ مدیریت متمرکز بر اجرای این پروژه و همکاری کارفرما و پیمانکاران باعث شد تا در طول یکسال، ٦ ردیف شیرینسازی گاز وارد مدار شود که به گفته محمد جواد شمس مدیرعامل شرکت پتروپارس به نوعی یک معجزه محسوب میشود. از مهمترین رکوردهایی که پیمانکاران در اجرای این پروژه به آن دست یافتهاند میتوان به ساخت پمپهای مسکونی کارگری و مدیریتی با ظرفیت بیش از ١٨ هزار نفر، ثبت رکورد ٦٤,٧ میلیون نفر ساعت کار بدون حادثه، رکورد تزریق گاز شیرین از ردیف ٥ شیرینسازی در کمتر از ٢٤ ساعت پس از نخستین دریافت گاز ترش، ثبت رکورد زمانی ٥.٢ روز برای حفاری مقطع ٢٤ اینچ در چاه C ١٢ SPD-٠١، حفاری طولانیترین چاه پارسجنوبی به عمق ٥.٣١١ متر (چاه B ١٢SPD -٠٩) و ثبت رکورد طولانیترین لولهگذاری به طول ٤.١٤٦ و با زاویه ٦٠ درجه اشاره کرد.
فاز١٢ براساس برآوردهای انجام شده معادل سه فاز استاندارد تلقی میشود و با تولید ۲۵ میلیون مترمکعب گاز طبیعی در روز از هر فاز آن، حدود ۸ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در سال به دست میآید که ارزش آن با احتساب هر مترمکعب ۲۵ سنت، برابر با ۲ میلیارد دلار در سال است. میدان گازی پارسجنوبی، بزرگترین منبع گازی جهان است که روی خط مرزی مشترک ایران و قطر در خلیجفارس قرار دارد و یکی از اصلیترین منابع انرژی ایران بهشمار میرود؛ مساحت این میدان ٩٧٠٠ کیلومتر مربع است که سهم متعلق به ایران ٣٧٠٠ کیلومتر مربع وسعت دارد. ذخیره گاز این بخش از میدان ١٤.٢ تریلیون مترمکعب گاز به همراه ١٩ میلیارد بشکه میعانات گازی است که هشت درصد از کل گاز دنیا و ٤٧ درصد از ذخایر گاز کشور را شامل میشود. در حال حاضر، قطر، با بسیج شرکتهای بینالمللی، معادل ١٦ فاز پارسجنوبی را به مرحله تولید رسانده و چیزی در حدود ٢ برابر ایران (٦٥٠میلیون متر مکعب در روز) از این میدان مشترک تولید میکند.
ایران از مجموع ذخایر گازی خود روزانه حدود ٥٥٠ میلیون مترمکعب گاز تولید میکند و تکمیل چهار فاز میدان پارسجنوبی تا ماه مارس سال ٢٠١٥ میلادی روزانه ١٠٠ میلیون مترمکعب به تولید گاز کشور میافزاید. با گشایش رسمی فاز ١٢ پارسجنوبی روزانه بیش از ١٧.٥ میلیون دلار و سالانه ٦ میلیارد دلار درآمد (با فرض قیمت ٦٠ دلار برای هر بشکه میعانات گازی) برای کشور به دست میآید. مصرف روزانه ١٥ هزار مترمکعب آب، ١٠٠ مگاوات برق، پردازش ٣٢ هزار سیگنال فرآیندی، وجود سازههای فلزی، تجهیزات، سه میلیون اینچ قطر لوله، هزار و ٢٠٠ کیلومتر کابلکشی و ٤٠٠ هزار تن بتنریزی از جمله ویژگیهای فاز ١٢ است. همچنین براساس برآوردهای انجام شده، بازگشت کل میزان سرمایهگذاری طرح در کمتر از ٣ سال از زمان بهرهبرداری محقق میشود. کارشناسان اقتصادی بر این باورند که با راهاندازی هر فاز پارسجنوبی یک درصد به تولید ناخالص داخلی (GDP) ایران افزوده میشود؛ این در حالی است که با راهاندازی فاز ١٢ بیش از سه درصد به تولید ناخالص داخلی افزوده میشود.
کد خبر : 628
ارتباط با سردبیر : info@IranDrilling.ir